DOLCE VITA

Testi-lelki regenerálódás olasz módra

Nem tartozik a profilomba, hogy szépségápolási tanácsokat osztogassak, mégis úgy éreztem, hogy most kivételt kell tennem. Ezekben a napokban érdemes időt szakítani a pihenésre, töltődésre, és ehhez szeretnék tippet adni.

Megosztom Veletek a kedvenc kávés-olívás testápolási rutinomat. A karácsonyi előkészületek, az ünnepi jövés-menés után jól fog esni ez a kis énidő. A hidegebb idő miatt szárazabb, érzékenyebb bőrünk is hálás lesz a gondoskodásért. Próbáld ki a receptet!

A szokásos tisztálkodás (fürdés, vagy zuhanyzás) után jó alaposan dörzsöld át a nedves bőrödet őrölt kávéval (én ilyenkor felnyitok egy kávékapszulát). Ha végeztél, alaposan öblítsd le a kávét. Meg sem kell törölköznöd, már jöhet is az olívaolaj. Jó bőségesen masszírozd be az olívaolajat a bőrödbe, és hagyj időt arra, hogy beszívódjon. A felesleget töröld le egy törölközővel. Készen is vagy!
Én szeretem az olíva fanyar illatát, de ha Téged zavar, akkor újra lezuhanyozhatsz tusfürdővel.

Az ötletet Raeleen d’Agostino Mautner Citromból limoncellot című könyvében találtam néhány éve. Számomra ez nem csak a leghatásosabb, legtermészetesebb, legkönnyebben kivitelezhető testápolási szertartás, hanem olyan eszköz is, ami segít érzelmileg áthangolódni, amikor arra van szükségem. Törődés, ami az elégedettség érzését hozza.
Kívánom, hogy tapasztald meg Te is!