Szolgáltatásaim egyéneknek

Egyéni konzultáció​

alkalmanként kb. 50 perc – személyesen vagy online

Az egyéni konzultáció során a személyes megéléseid, nehézségeid, dilemmáid kerülnek középpontba. A figyelem és az elfogadás terében kiszabadulhatsz a megszokott gondolati körökből, élesebben, részletgazdagabban, vagy akár összefüggésekben láthatsz egy kérdést, ami foglalkoztat. Ilyenkor szinte „felolvad” a megfelelés kényszere és ezáltal mélyebben megértheted önmagad, tisztábban érezheted, hogy mi az, ami neked fontos, amit valójában szeretnél. Ez az élmény lehet erőforrás és az iránytű a cselekvéshez.

Direkt tanácsot általában nem adok, de ha kéred, akkor segítelek azzal, hogy közösen értelmezünk egy-egy helyzetet. Együtt megnézhetjük, vajon mi miért történik, és megkeressük azt is, hogy hol van a te személyes mozgástered, hogy befolyásold a történéseket. Igény szerint, szívesen adok át, illetve tanítok működő, gyakorlatias és hatékony eszközöket, készségeket, melyek abban segítenek, hogy jobban boldogulj a mindennapokban.

Azt tapasztalom, hogy sokszor egy alkalom is nagy előrelépést hozhat, ahogy klienseim fogalmaznak „megkönnyebbülnek” és tisztábban látják, hogy merre induljanak tovább. Sokszor viszont csak úgy lehetünk eredményesek, ha újra és újra találkozunk, és egy folyamaton együtt megyünk keresztül, értékelve a történéseket, más megközelítést kipróbálva, új tapasztalásokat megélve. Ez hosszú távon nagyon megerősítő. Felbecsülhetetlen hozadéka van annak, ha valaki időről-időre meg tudja fürdetni a lelkét az elfogadásban.

Az első konzultáció végén általában ajánlásokat teszek és együtt beszéljük meg, hogy dolgozzunk-e közösen tovább, hogy hány alkalommal és milyen keretben találkozzunk.

Konzultációra jelenleg ONLINE, valamint Győrben és Mosonmagyaróváron van lehetőség, előzetes egyeztetés alapján.

Ultrarövid terápiás konzultáció

személyesen (90-120 perc), vagy online (2×45-50 perc)

“Az Ultarövid Terápia® egy – Dr. Buda László által kifejlesztett – egyalkalmas, intenzív egyéni konzultációs módszer, melynek legfőbb jellemzői a gyorsaság, a mélység és a hatékonyság. Rövid időkeretben, a lényegre fókuszálva igyekszünk jelentős felismerésekig jutni, érdemi döntéseket hozni és konkrét lépéseket tenni a vágyott változás felé. Bővebben: www.ultrarovidterapia.hu

“GYORS, mert egyetlen másfél-két órás (személyes vagy online) találkozásról beszélünk.
MÉLY, mert azzal és csak azzal foglalkozunk, ami a leglényegesebb, és ezt olyan intenzíven tesszük, amennyire lehetséges.
HATÉKONY, mert ebben a rövid időkeretben igyekszünk jelentős felismerésekig jutni, érdemi döntéseket hozni és konkrét lépések tenni a vágyott változás felé.

Az Ultrarövid Terápia® a mai kor emberének szól, akinek számít az idő.
Akinek arra van szüksége, hogy:
– önmagában és az életében jobban eligazodjon
– felismerje, mi akadályozza leginkább az egészséghez, harmóniához vezető útján
– el tudja engedni, amire már nincs szüksége és bátran egy új útra induljon
– és ehhez kapjon egy jó irányt és egy megfelelő lendületet.”
Dr. Buda László, www.ultrarovidterapia.hu

A saját tapasztalataim alapján ezekben a helyzetekben ajánlom az Ultrarövid terápiás konzultációt:
Ha
– egy nehézséggel újra és újra szemben találod magad, de sehogyan sem tudsz vele megbirkózni,
– szeretnéd látni, hogy mi áll egy tüneted, vagy betegséged hátterében és tennél egy lépést a gyógyulás érdekében,
– szeretnél megbékélni az örökségeddel, a múltaddal, a döntéseiddel,
– szeretnél egy kapcsolatot magadban lezárni, vagy megnyugtatóan rendezni,
– elveszítettél valakit, vagy valamit, de nehezen, vagy nem tudsz túljutni a veszteségen,
– egy helyzet kapcsán szeretnéd az érzelmeidet átrendezni, felszabadítani az erőforrásaidat,
– már sok mindennel próbálkoztál, és semmi nem hozott eredményt,
– vágysz arra, hogy egy szabadabb, boldogabb fejezetet nyiss az életedben…

Ha megszólított ez a lehetőség, vagy kérdésed van, akkor keress bizalommal!

Ultrarövid terápiás konzultációra jelenleg ONLINE, valamint Győrben és Mosonmagyaróváron van lehetőség, előzetes bejelentkezés alapján.

Autogén tréning

15 alkalom, alkalmanként kb. 50 perc – személyesen vagy online

Az autogén tréning egy speciális relaxációs eljárás, melyet J. H. Schultz dolgozott ki a 20. század első felében. Hatásossága orvosilag is igazolt.

A relaxáció az egyik leghatékonyabb eszköz a stressz kezelésében, az elve nagyon egyszerű: ha az izmaink lazák, akkor idegrendszerileg nem lehetünk feszültek.

Az autogén tréning tanulása során – gyakorlással – képessé válunk bármikor tudatosan előidézni azt az ellazult állapotot, amelyben testünk és elménk felszabadul a stressz terhe alól. Ezáltal a szervezetünkben végbe mehetnek azok az öngyógyító folyamatok, amelyek a testi-lelki egyensúly, a harmónia, a teljesség átélése, az EGÉSZSÉG irányába hatnak. 

Testi szinten általános jó közérzet, a fáradtságérzet csökkenése, fokozott koncentrációs készség, a testi tünetek, fájdalmak csökkenése, a vérnyomás optimalizálódása, kiegyensúlyozott alvás várható az autogén tréningtől. Érzelmi szinten pedig kiegyensúlyozottságra, nyugalomra, az önbizalom, az önbecsülés megerősödésére, az élettel való elégedettség növekedésére számíthatunk, az akaraterő, az önkontroll, a teljesítmény javulása mellett.

Ha az autogén tréninget választod, akkor 15 alkalommal találkozunk, általában heti rendszerességgel. A konzultációk során relaxálunk és átbeszéljük azokat a témákat, amelyek foglalkoztatnak. Az első alkalommal közösen meghatározzuk a folyamathoz kapcsolódó személyes céljaidat. Az AT alapgyakorlatához minden alkalommal hozzáteszünk kisebb kiegészítéseket. Otthoni gyakorlás is szükséges a találkozásaink közötti időszakban, így akkor érdemes az autogén tréning mellett elköteleződni, ha napi szinten kb. 15 percet rá tudsz szánni a gyakorlásra.

Autogén tréning konzultációra jelenleg ONLINE, valamint Győrben és Mosonmagyaróváron van lehetőség, előzetes egyeztetést követően.

Tréningek, workshopok

változó időkeretben, többféle tematikával – személyesen vagy online

Ha szeretsz csoportban lenni és másoktól, vagy másokkal együtt tanulni magadról, akkor jó lehetőség lehet neked, hogy jelentkezel valamelyik induló csoportomba.

Leggyakrabban stresszkezelés tréninget indítok, de változatos és érdekes repertoárral rendelkezem (pl. önismeret, önérvényesítés, érzelmi intelligencia, érzelemkezelés, konfliktuskezelés, szülőség). 

Ha szeretnél értesülni arról, hogy aktuálisan milyen tréninget vagy workshopot indítok, akkor javaslom, hogy iratkozz fel a hírlevelemre (az oldal alján tudod megtenni) és kövesd a facebook oldalamat.

Ha kérdésed van, akkor tedd fel bátran!