Autogén tréning

Autogén tréning

15 alkalom, alkalmanként kb. 50 perc – személyesen vagy online

Az autogén tréning egy speciális relaxációs eljárás, melyet J. H. Schultz dolgozott ki a 20. század első felében. Hatásossága orvosilag is igazolt.

A relaxáció az egyik leghatékonyabb eszköz a stressz kezelésében, az elve nagyon egyszerű: ha az izmaink lazák, akkor idegrendszerileg nem lehetünk feszültek.

Az autogén tréning tanulása során – gyakorlással – képessé válunk bármikor tudatosan előidézni azt az ellazult állapotot, amelyben testünk és elménk felszabadul a stressz terhe alól. Ezáltal a szervezetünkben végbe mehetnek azok az öngyógyító folyamatok, amelyek a testi-lelki egyensúly, a harmónia, a teljesség átélése, az EGÉSZSÉG irányába hatnak. 

Testi szinten általános jó közérzet, a fáradtságérzet csökkenése, fokozott koncentrációs készség, a testi tünetek, fájdalmak csökkenése, a vérnyomás optimalizálódása, kiegyensúlyozott alvás várható az autogén tréningtől. Érzelmi szinten pedig kiegyensúlyozottságra, nyugalomra, az önbizalom, az önbecsülés megerősödésére, az élettel való elégedettség növekedésére számíthatunk, az akaraterő, az önkontroll, a teljesítmény javulása mellett.

Ha az autogén tréninget választod, akkor 15 alkalommal találkozunk, általában heti rendszerességgel. A konzultációk során relaxálunk és átbeszéljük azokat a témákat, amelyek foglalkoztatnak. Az első alkalommal közösen meghatározzuk a folyamathoz kapcsolódó személyes céljaidat. Az AT alapgyakorlatához minden alkalommal hozzáteszünk kisebb kiegészítéseket. Otthoni gyakorlás is szükséges a találkozásaink közötti időszakban, így akkor érdemes az autogén tréning mellett elköteleződni, ha napi szinten kb. 15 percet rá tudsz szánni a gyakorlásra.

Autogén tréning konzultációra jelenleg ONLINE, valamint Győrben és Mosonmagyaróváron van lehetőség, előzetes egyeztetést követően.