A stressz az új kávém

stressz ellen

Bár nagyon szeretem a kávé ízét és melegségét, kénytelen voltam leszokni róla, mert nincs rám jó hatással a koffein. És hogy hogyan kerül ide ez a történet? Másfél éve volt egy nagyon sűrű időszakom, és már előre aggódtam amiatt, hogy ha most leszokok, akkor hogyan fogom végigcsinálni kávé nélkül?
Ekkor tapasztaltam meg a saját életemben a stressz pozitív hatását. Mert a stressz biztosította végül, hogy helyt tudjak állni: hogy hosszabb időn keresztül energikus és fókuszált legyek, hogy gyorsan tudjak reagálni. A stressznek köszönhetően érezhettem magamat sikeresnek és eredményesnek.
A stressz hatása tényleg hasonló ahhoz, mint amikor ebéd után megiszol egy jó kávét, és utána újra tettre késznek érzed magad!
Te tudsz így gondolni a stresszre? Azért is írtam le ilyen érzékletesen ami velem történt, hogy próbáld meg te is megtapasztalni a stressz mozgósító erejét a saját életedben. Nem kell minden feszültséget kezelni, csak azt, ami elsodor, vagy nem hagy megnyugodni. …És már ez is STRESSZTUDATOSSÁG!